fredag 26 februari 2010

En liten låda....



Jag har gjort en liten låda som jag har tänkt ge till en mycket god vän . Lådan ska jag sen fylla med något ,vad vet jag inte än.Modellen till denna låda såg jag nånstans på nätet och ville genast pröva att göra en sån.Det var väldigt roligt och enkelt så de kommer att bli fler sånna gjorda.

Nu är det helg igen...tänk vad en vecka går fort.och på måndag så ska jag börja med en ny arbetsträning/praktik.Det ser jag VERKLIGEN framemot.Det ska bli hur kul som helst.

Ihelgen blir det som vanligt att titta på sönerna som ska spela innebandy.och naturligtvis också så ska jag se på melodifestivalen och de sista dagarna av os.Trots den sportnörd jag är så ska det bli riktigt skönt att os slutar nu för det blir lite mycket och sedan så har ju en del andra program fått vänta på sig.
Ha nu en lugn och skön helg!
Kram

onsdag 24 februari 2010


Ännu en mycket kall morgon -32 grader igen,suck.Tur att man inte behöver gå ut idag annat än till brevlådan utan hellre kan sitta inne framför brasan och pyssla.Som jag tidigare berättat om så var jag hos Nettan på pysselträff i torsdags.Då fick jag bara 2 st alster färdiga men vad gör väl det när man får umgås med otroligt trevliga människor,äta supergod mat och bar pyssla och umgås.Vi blev bjudna på hemlagad pizza och en MASSA gott fika.Här visar jag nu ett av dessa alster och denna gång har jag använt mig av papper från ladybug som jag som vanligt har köpt hos Nettan.Jag verkligen gillar dessa papper som även finns i rosa.

Ha det i kylan!
Kram

tisdag 23 februari 2010

Os medalj

Som den sportnörd jag är så måste jag få börja med att gratulerer våra sprintstafetttjejer som igår tog ännu en medalj till Sverige.Det blev ett silver denna gång.Nu har vi hunnit skrapa ihop hela 7st i detta os hittills och fler chanser kommer.

Imorse när jag vaknade och termometern stod på -32 grader så kändes det så trist så trist.Jag vill inte ha nå mer kyla nu utan nu vill jag att vi sk få lite vår .Den enda trösten i allt detta är att solen iallafall skiner och det är ju iallafall bra.Så idag blir det en sån där bara vara dag .Har ingen lust att gå utanför dörren ens när det är så kallt.Jag tror att jag ska sätta mig och pyssla lite framför brasan i stället med en värmande kopp te.

Ha en bra dag !
Kram

måndag 22 februari 2010

Nu har vi ny vecka,nya bekymmer och fortfarande kallt ute.Nu är jag så förbaskat less på denna kyla.Vi går ju snart in i Mars och då borde det snarare gå mot vår.

Min vän Nettan fyllde år i fredags så därför hade jag gjort ett kort till henne som hon fick i torsdags när jag var där på pysselträff.Eftersom att jag vet att hon gillar rosa så fick det bli ett kort i rosa.Papperet som jag använt mig av kommer ifrån panduro. Sen kunde jag inte låta bli att sätta dit mina nyinköpta stämpel från inkido.Jag vet att den kommer att bli en av mina absoluta favoriter.Inkido har för övrigt jätte många fina textstämplar.
Ha det gott i kylan!
Kram

fredag 19 februari 2010

Os silver


JAAAA!!!Så tog vi en os medalj till .denna gång blev det ett silver till AnnaHaag som hon tog på dubbeljakten.Hon hade ju en superspurt på slutet och lyckades därmed knipa silvret.Stor grattis Anna!

Nä nu åter till detta.Nettan har fått hem en hel hög med fina papper.Jag var ju som jag berättat om tidigare hos henne på pysselträff igår.MASSA god mat och gott fika.Tyvärr så skulle man behöva en större plånbok för att ha råd med allt fint som hon fått hem.Denna gång har jag använt mig av just en av dessa papper .Det ljuvligt fina turkosa papperet kommer från scribble scrabble.En bård av gjord med en Martha Stewart punch fick också vara med.En bit från en gammal bibel,spets och blommor använde jag också som dekorationer.och sist men absolut inte minst lite stickles såklart.

God forsättning på helgen!Ha det bäst så hörs vi!
Kram

torsdag 18 februari 2010

Ett nyfött mirakel.....


Idag är det dax för pyssel hos Nettans igen.det är alltidlika trevligt att komma dit och pyssla.Man känner sig verkligen som en i deras familj.Det brukar också alltid serveras god mat och många supertrevliga pysslare träffar man ju också så klart.Jag ser verkligen framemot denna dag ,det var ju ett tag sedan jag var där och pysslade.

Min man kusin har idagarna fått en liten son och jag har gjort ett kort som vi ska skicka till dem.Papperen som jag använt mig av denna gång har några år på nacken och kommer ifrån 3bugs in a rugs.De har många fina och roliga mönster som lämpar sig bra till barn.Stämpelmotivet har jag fått stämpla från en pysselvän för länge sedan.Textstämpeln är alldeles nyinköpt från Nettan och en stor favorit hos mig.Här ser ni resultatet.

Ha en fortsatt bra dag i solen så hörs vi!

Kram

tisdag 16 februari 2010


Så var det en ny vecka igen.I helgen har vi firat min son som fyllt tonåring och alla hjärtans dag.Denna vecka har även den börjat kall -23 grader imorse.Jag är nu väldigt less på denna kyla.Ännu påtagligare blir det när man har en kropp som verkligen värker när det är kallt. Idag är det fettisdag och dax för semlor.

Ihelgen har också det efterlängtande OS:et börjat.Som jag har väntat och längtat.Synd bara att vi inte fick så bra start i skidskytte som jag själv satt mina stora förhoppningar till.Men vad gör väl det när vi har Charlotte Kalla.hon infriade verkligen alla drömmar och tog GULD. För våra skidskyttar så kommer det ju fler lopp-idag tex så ska de ju åka jaktstart.Jag håller mina tummar och tår för att även de nu ska få lyckas.

Här visar jag det enkla kortet som jag gjort till min tonåring här hemma.Färgerna jag använt mig av är lime och svart.Papperen kommer ifrån kaiser.

Ha det gott och ta det lugnt med semlorana!
Kram

torsdag 11 februari 2010

Körkampen


På skyltsöndag 2008 så utmanade min mans arbetsplats 2 st andra företag till en körkampFinaluppträdandet var på en scen på torget i Umeå.Torget var alldeles fullt av folk.Deras körledare var ingen mindre än Caroline af Ugglas.och säga vad man vill om henne men hon är verkligen en fantastisk person.Jag har valt att göra en lo från denna dagen.och här kan ni se resultatet.Denna gången använde jag mig av papper från graphic45.

Nä nu måste jag gå och förbereda lite för sonens 13-årsdag imorgon. Ha det gott så länge...
Kram

tisdag 9 februari 2010

äta tårta.....

Så var det en ny vecka .Jag hoppas att denna vecka blir lika bra som den förra.Har en del bestyr att göra eftersom min yngste son fyller 13 på fredag.Tänk att han redan hunnit bli så stor.Så det blir för att fira honom på fredag och sedan med släkten på söndag.

Jag håller ju (som jag berättat om tidigare) att göra ett album som en av mina bästa vänner ska få.Jag dekorerar albumblad till ett album för 30x30 blad. Albumet ska hon få den dag hon fyller 40år och tänk att då har vi varit vänner i 34år.Och vi har verkligen gjort allt tillsammans. Det känns helt overkligt att det gått över 30 år sedan vi lärde känna varandra,åren går ju så fort....
.....Och vi med dem,tyvärr.

Jag har valt att denna gång göra en lo där hennes dotter får stå i centrum.Papperet som använt mig av som bas kommer från Webster Page.De har flera helt ljuvliga papper som man faktiskt inte behöver dekorera som mycket för de är så fina i sig. Fotot är från i somras när vi firade en gemensam vän som fyllde 40.

Ha det gott!
Kram

söndag 7 februari 2010

Lenas färgutmaning.....



Jag har hoppat på Lenas utmaning om att bara använda färgerna gult,grönt och orange.Det var jättekul och jag känner mig rätt nöjd med resultatet trots att det inte direkt är mina favvofärger.

Papperet som jag använt mig av är från scribblescrabble och är alldeles nyköpt hos nettan.Hon har fått hem en hel hög med ljuvliga nya papper.Direkt när jag såg detta så tänkte jag att det skulle passa bra till denna färgutmaning.Textstämpeln är för övrigt också nyköpt hos nettan och kommer från inkido.Jag tror att den kommer att bli väldigt flitikt använd.

Ha det gott nu resten av helgen !
Kram

lördag 6 februari 2010

Trevlig helg.....


Har gjort ett alla hjärtansdag kort till maken efter en ide som jag fick ifrån senaste numret av "ett trykk".Det är en helt ljuvligt fin scraptidning från vårt grannland Norge.Man får hur mycket idèer som helst av den.Det är inte bara själva utförandet av kortet som är nytt för mig utan även storleken på kortet.

Ha nu en skön helg med nära och kära omkring er!
Kram

onsdag 3 februari 2010

ÄNTLIGEN.....


Lite detaljer...

Äntligen har jag bara en dag kvar av mina 4 veckor på smärtrehab.Tänk vad dagarna går fort tyckte ju nyss att jag började där och nu imorgon är det slut. Det känns verkligen som att jag börjat ta tag i min smärta på riktigt.Det svåra blir att fortsätta på samma sätt hemma nu när man inte har något"expert"att luta sig emot.Men det ska väl bli bra...

Eftersom jag har varit där så har det inte blivit så mycket pyssel för min del.Man är fullständigt helslut när man kommer hem på eftermiddagarna.Men det ska det nu bli ändring på ,hoppas jag för jag känner hur inspirationen spirar och gror.Så vi får se.Här kommer iallafall et kort som jag gjorde en dag på smärtrehab när jag skulle testa lite olika sittplatser och hjälpmedel.Och eftersom det snart är allahjärtans dag så fick det bli det temat på kortet.Så håll till godo.Ha det så bra!
Kram