lördag 30 januari 2010


Måste bara tala om hur glad jag är när jag kom hem från lassa i onsdags och min älskade scraptidning från Norge låg i brevlådan. Det är tur att man prenumererar så att man inte missar ett endaste nummer för tidningen verkligen sprudlar av inspirartion och många fina tips och idèer. Så nu ska här pysslas.

Har nu sätt finalen av Robinson och tyvärr så gick Hasse och vann.Snön bara faller utanför fönstret.Jag tycker att det inte behöver komma mer nu för vi har så det räcker och blir över.Fast älste sonen som älskar att vara i slalombacken är förstås nöjd med snön.Ha nu en fortsatt skön helg och ta hand om varandra. jag ska nog krypa upp i spffan en stund och mysa med familjen.
Kram

fredag 29 januari 2010

Ett beställningskort....


Jag fick en beställning på ett kort till en "yngling".Det var en Tage som fyllde hela 80år.Och jag ville göra ett kort som ändå skulle vara lite manligt.Det är alltid mycket svårare att göra kort till män än till kvinnor tycker jag.Det ända som var kravet med detta kort var att min fina almanacksstämpel skulle vara med och att det skulle stå Tage 80 på det.Sagt och gjort så slog jag ihop mina "kloka" hjärnceller och här ser ni resultatet. Jag blev faktiskt rätt nöjd med resultatet och ännu roligare var det att beställaren var supernöjd.Ha en skön helg med nära och kära.
Kram

torsdag 28 januari 2010

Jag har gjort det igen



Ja jag har gjort det igen ....alltså hör och häpna men jag har gjort ännu fler tändsticksaskar eftersom min kära svärmor hade en vännina som vill ha.Den ena skulle vara en julask(det var väldigt noga med hur den skulle se ut) och jag som hade stoppat undan mina julpapper så det var bara att ta fram dem igen.Sedan ville hon också beställa ytterligare 3 st med annat motiv på.Här ser ni hur de blev.

tisdag 26 januari 2010

Lite inspiration.....


Jag köpte häromdagen det senaste numret av magnoliatidningen inte för att jag använder så mycket magnolia just nu utan mest för lite inspiration.Det fanns verkligen många härligt inspirerande sidor i den bla så handlar mycket om bröllop och alla hjärtans dag. Så jag kan varmt rekommendera er att köpa den om ni inte redan har gjort det.Ha det gott så länge...
Kram

fredag 22 januari 2010

Alla hjärtansdag



Snart är Januari slut.Tänk att det redan snart har gått en hel månad av det nya året.Och vart tog den månaden vägen.I Februari är det ju som säkert alla vet alla hjärtans dag.Jag har redan tjuvstartat med att gör ett sånt kort.Kortet gå i rosa färgskala.Det är en av mina bästa vänner som ska få det och hon gillar rosa även om det inte just är min favoritfärg men jag börjar lära mig att göra mer alster i den färgen.Så vem vet kanske att jag en dag kommer att gilla rosa.Jag har använt mig av papper från panduro.Stämpeln med hjärtan är från stempelglede och verkligen en av mina favvosar.

onsdag 20 januari 2010


Här kommer ännu en lo som jag gjort.Denna gången valde jag att göra en med ett foto på min älste son när han isomras konfirmerade sig.Det var i början av juni och det var helt vannigt varmt denna dag.Stackars alla konfirmander som måste ha den vita kåpan på sig.

Jag har även denna gång valt att använda mig av ett papper från Webster Page som bas.De har så himla många fina papper som inte kräver så mycket av övriga dekorationer.

söndag 17 januari 2010

Soffta


Det var väldigt länge sedan jag gjorde en lo nu.så under de där svinkalla dagarna här för någon vecka sedan när jag bara satt inne och pysslade framför brasan och myste så tog jag fram mina foton och tänkte att jag nog skulle försöka...Och tro det eller ej men jag har faktiskt gjort hela 2 st lo.Det är den första av dem som jag visar er nu.Den andra kommer senare.

Till den här lon har jag använt ett gammalt papper från webster page som bas.Foton föreställer vårt lurviga charmtroll här hemma....vår katt Sudden.han kan verkligen konsten att charma sin matte.På detta foto så ligger han bredvid mig i soffan och sofftar som bara han kan medan jag pysslar.Han brukar faktiskt ofta göra det.

onsdag 13 januari 2010

Toffife


Så har det nu äntligen blivit vanliga veckor igen och barnen har börjat i skolan igen efter jul.Jag tycker att det känns bra med vanliga veckor igen så att man får lite ordning på vardagen igen.Men frågar man barnen så har de ju en helt annan syn på det hela.Men älste sonen har ju bara en termin kvar av grundskolan så han kommer nog att tycka att det är rätt okej ändå och en vårtermin går ju så snabbt.I lördags hade vi "lilla julafton"(bättre sent än aldrig brukar det ju heta)med 2 av mina bästa vänner.Vi åt en massa gott och öppnade en och annan klapp också.En av tjejerna är väldigt förtjust i toffife så då tänkte jag att jag skulle dekorera en sån ask till henne.Här ser ni resultatet.Denna gång valde jag att använda ett papper från senaste nook paketet.

söndag 10 januari 2010

Grattiskort


Här kommer ett litet bild bevis från mina pysseldagar framför brasan när kylan utanför krävde att bara sitta inne.Denna gång har jag gjort ett födelsedags kort som min kära svärmor ska få i present när hon fyller nu i slutet av januari.Eftersom att jag själv inte är så mycket för rosa(fast jag börjar lära mig) så passade det bra att göra ett kort i just rosa eftersom att mottagaren gillar lite rosa.Denna gång har jag använt mig av ett underbart vackert papper från prima som jag ganska nyss köpt hos Nettans..Det är ju rosor på det och det är verkligen nåt som jag gillar(rosor alltså).Ha det gott!
Kram

fredag 8 januari 2010

En värmande pysselbrasa


Inte lika kallt ute idag(bara)-25 grader.Fast det blir ändå att mest sitta inne och pyssla framför tvn och titta på skidskytte,sportnörd som jag är.Har fortfarande lite små detaljer kvar innan jag kan visa er lite nytt pyssel.Så dagens bild blir istället den värmande brasan som jag satt och pysslade till igår.Ha det gott!
Kram

torsdag 7 januari 2010

Mer kyla



När ska denna kyla egentligen ta slut.Idag visar termometern på -29 grader ute.Tur att jag inte behöver gå utanför dörren utan kan sitta inne och mysaframför brasan med pyssel och skidskytte istället,)Har lite pyssel på gång så håll ut.

Tänkte iallafall få visa ett kort som jag gjorde här under juldagarna.Denna gång har jag rotat bland mina all "gamla" papper och hittat detta .Jag gillar brunt och sen det i kombination med turkost tyckte jag skulle bli bra.Här ser ni resultatet.Men som sagt det kommer mera....
Ha det så bra!
Kram

tisdag 5 januari 2010



Jag har ju tidigare berättat att jag skulle skicka ett kort till en mycket kär vän och eftersom att det nu har gått iväg med posten så tänkte jag nu visa er det kortet.

Det blev ett lite vintrigt tema eftersom att vi nu har vinter i alla högsta grad nu här utanför fönstret.Mycket snö har det kommit och kallt är det också huuvva.Termometern visar idag runt -20 grader.nu är jag lite less på denna kyla och vill gärna ha lite mildare väder nu ett tag.Att det har fallit mycket snö gör mig egentligen inte så mycket.det är ju ganska så vackert ute .Nä nu åter till kortet.Jag har använt mig av Maja designs fina vinterpapper från i fjol.Jag tycker att de är otroligt vackra och pappar så himla bra till just vintriga kort.Sedan är ju textstämpeln som jag använt blivit en favorit för mig.Tycker om dess budskap väldigt mycket och sedan så passade den också väldigt bra in i sammanhanget.Ha det nu så gott!
Kram

måndag 4 januari 2010

Innebandy


Hela helgen har jag varit i Ö-vik och hejat på mina söner när det spelat innebandy där.Den yngre sonens lag spelade mycket bra och lyckades faktiskt bli 2:a.Den äldre sonens lag började sin cup i går kväll och håller på ända till på onsdag.Vi så såg deras första match igår och det blev oavgjort efter en otrolig upp hämtning i slutetPuuuh!Så vi tycker att detta känns som en seger.Vi får se men kanska så åker vi ner till Ö-vik imorgon också för att se på match.

Så har det hunnit bli ett nytt år också.Hoppas verkligen att detta året blir bättre än det förra.Idag är det kallt igen -19 grader ute så det blir till att hålla sig inomhus.Jag ska försöka att städa och tvätta lite men har mycket större lust med att pyssla så vi får se....Här komer iallafall ett kort som jag gjort här undetr helgerna.Hittade ett papper bland mina gömmor när jag nu skulle lägga bort alla julpapper för denna gång.Ha det så gott så hörs vi!
Kram

fredag 1 januari 2010

Gott nytt år


Gott nytt år till er alla!Hoppas att ni får ett nytt bra år fyllt med massor av pyssel.